banner tropi 4 5

Блогът Web EKM Blog очаквайте скоро..

Kikerül a szalmazsákok alól az argentinok pénze

on .

Készítette: Tóth Tamás

Az elődjétől pénzügyi elemezők szerint meglehetősen rossz állapotban lévő gazdaságot örökölt argentin elnök újszerű módon próbál friss pénzt injektálni az ország gazdaságába. Mauricio Macri kormánya adóügyi amnesztiát hirdetett, azaz – jövő év március 31-ig – mindenki egyszerű bevallással és adómentesen fehérítheti ki eltitkolt vagyonát.

peso

Alfonso Prat-Gay pénzügyminiszter szerint már ebben a kezdeti szakaszban kb. 100 000 argentin állampolgár vette elő a pénzét– és a kormány erősen bízik abban, hogy ez a folyamat csak erősödni fog. A politikus szerint ez egyébként a jelenlegi argentin kormány melletti „bizalmi szavazat” is, amely jól mutatja, hogy az ország lakossága bízik vezetőiben, egyben Argentína jövőjében.

Általános vélekedések szerint az amnesztia végére akár 40 milliárd dollárnyi összeg kerülhet elő a „szalmazsákok alól”.

Kormányzati források szerint a lehetőséggel október 31-ig máris sokan éltek, és 71 milliárd peso-t, azaz kb. 4,7 milliárd dollárnyi összeget vallottak be. Szakértők ugyanakkor az amnesztia időszak végére ennél sokkal többet várnak, különösen azt figyelembe véve, hogy a rossz argentin gazdasági kilátások miatt sok tehetős ember menekítette külföldre vagyonát. Az adóhatóság becslései szerint egyedül az Egyesült Államokban 661 olyan argentin személy rendelkezik összesen 775 ingatlannal, amelyek összértéke meghaladja a 150 millió amerikai dollárt.

rreal estate

Full premium theme for CMS

Bookmaker Bet365.com Bonus The best odds.

Partnereink

HTCC logo final 201508 3 globslogo new
ashu logo15X globoport