banner tropi 4 5

Блогът Web EKM Blog очаквайте скоро..

Rögbi világbajnokság Argentínában

on .

Készítette: Tóth Tamás

Bár a sport világában Latin-Amerika elsősorban a futball nevével fonódott össze, Argentína latin-amerikai értelemben is sporttörténelmet írhat, ha – ahogyan tervezi – elnyeri a 2027-es rögbi világbajnokság rendezési jogát.

Argentin zászló

A rögbi a futball után az egyik legnépszerűbb sportág a dél-amerikai országban, rögbipályák már az iskolákban is megtalálhatók szerte az Argentínában. A kék-fehérek mindig is hangsúlyosan jelen voltak a rögbi világában, áttörést azonban talán akkor értek el, amikor a 2015-ös Négy Nemzet-kupán a nagynevű dél-afrikai csapatot legyőzve a harmadik helyen végeztek. Argentínának ez volt az első idegenbeli sikere, amióta 2012. óta részt vesz a rangos tornán.
Minden bizonnyal ezt a jó eredményt is szem előtt tartotta Argentína elnöke, Mauricio Macri, amikor a World Rugby brit elnökének, Bill Beaumont-nak átadta országa hivatalos jelentkezését a 2027-es világbajnokság rendezésére.

A nagy esemény az Olivos-i elnöki rezidencián ment végbe, amit követően az argentin államfő kiemelte: a döntés illeszkedik ahhoz a törekvéshez, hogy Argentína jelentős nemzetközi sporteseményeket rendezzen, növelve ilyen módon is az országba látogató turisták, illetve az infrastrukturális fejlesztésekbe beruházni kívánok számát.

Argentína az első ország, amely formálisan is bejelentette, pályázik a rendezési jogra – a LATIMO pedig reméli, hogy a dél-amerikai ország pályázata lesz sikeres, s így 11 év múlva Buenos Aires adhat otthont a világszerte mind népszerűbb sportág legrangosabb találkozójának.

Argentina Casa Rosada

Full premium theme for CMS

Bookmaker Bet365.com Bonus The best odds.

Partnereink

HTCC logo final 201508 3 globslogo new
ashu logo15X globoport