banner tropi 4 5

Блогът Web EKM Blog очаквайте скоро..

A LATIMO képviselői a kolumbiai elnökkel találkoztak

on .

Készítette: TT

Amikor a két ország történetében első ízben került arra sor, hogy hazánkba látogatott Kolumbia elnöke, a vele folytatott munkareggelire a LATIMO képviselői is meghívást kaptak. Így a szervezet elnöke, Balogh Sándor, főtitkára, Tóth Tamás és üzleti vonalának képviselője, Bethlen József is jelen voltak azon az alkalmon, amikor Juan Manuel Santos a megjelentek számára összefoglalta, mit is rejt a dél-amerikai ország ma a nagyvilág, egyben Magyarország számára.

Santos

Santos elnök kiemelte, tudatosan választották hazánkat is, amikor a néhány európai országra kiterjedő hivatalos látogatást eltervezték. Kolumbia nyit a világra, benne a közép-kelet-európai térség felé is, amellyel mindeddig csak nagyon szórványosak voltak kapcsolatai. Ezt elősegíti, hogy a közelmúltban mindkét ország visszaállította rezidens diplomáciai képviseletét Bogotában, illetve Budapesten, s a külképviseletekre – mint az elnök fogalmazott – komoly szerep vár a viszony szorosabbra fűzésében.

IMG 20180512 WA0000

Juan Manuel Santos aláhúzta, hogy Kolumbia – Chile, Mexikó és Peru mellett- a négy legjobban teljesítő latin-amerikai ország közé tartozik. Kolumbia makrogazdasági mutatói kiválóak, amit elősegít a hosszú időn keresztül tudatosan folytatott megfontolt fiskális politika. Ennek eredményeként a nemzetközi hitelminősítő intézetek az országot egyértelműen befektetésre ajánlott osztályban tartják. Kolumbia várja is ezeket a befektetéseket, hazánkból is, amelyekhez ma elsősorban az infrastruktúráját fejleszti rohamos ütemben és kedvező adófeltételeket kínál.
A gerillaszervezettel folytatott majd 50 évig tartó polgárháború lezárása azt is lehetővé tette, hogy az ország eddig megközelíthetetlen részérei elérhetővé váljanak a külföldiek, úgy a turisták, mint a befektetési lehetőségeket kereső üzletemberek számára. Kolumbia ezért ma elsősorban az utak, kikötők, repülőterek építésének országa. Érthető módon, hiszen az ország kiváló földrajzi elhelyezkedése miatt Kolumbia egyszerre karibi, andesi, amazóniai, Csendes-óceáni és dél-amerikai állam. A nagyon gyorsan növekvő turizmust a kedvelt területek fizikai elérhetősége megteremtésének lehetőségen túl az is magyarázza, hogy Kolumbia olyan országa, amelynek biodiverzitása a világon egyedülálló.


A GDP tavaly 2% körül bővült, az idei évre 3%-ot várnak, a stabil gazdasági helyzet és a demokratikus berendezkedés eredményeként Kolumbia hamarosan a világ fejlett országait tömörítő OECD tagjává válik. Santos elnök szerint bármelyik jelölt is nyeri meg a hamarosan sorra kerülő elnökválasztást, a kolumbiai hagyományokat követve bizonyosan a kitaposott, s jól bevált úton halad tovább. Az elnök kitért arra is, hogy Kolumbia példamutató magatartást tanúsít a Venezuelából az ottani helyzet miatt tömegesen menekülő számára, s az országba érkezőknek megadja mindazt a támogatást, amelyet az emberiességi megfontolásokon túl a két testvér-ország hagyományos jó kapcsolatai is indokolnak.

IMG 20180512 WA0006
Előadását befejezve Juan Manuel Santos ismételten arra buzdította a megjelent magyar érdekeltségek képviselőit, hogy fejlesszék kapcsolataikat Kolumbiával, kereskedjenek a dél-amerikai országgal és ne hagyják kihasználatlanul a kedvező befektetési lehetőségeket. Előadását jó hangulatú kérés-felelet rész követte, amelyen a közvetlen dél-amerikai elnök bizonyosan tovább barátokat szerzett hazája számára.

IMG 20180512 WA0005

IMG 20180512 WA0004IMG 20180512 WA0003

Full premium theme for CMS

Bookmaker Bet365.com Bonus The best odds.

Partnereink

HTCC logo final 201508 3 globslogo new
ashu logo15X globoport